SPACE Magazine
 
SPACE Magazine
Google
       
 
+ E-SPACE >> E-MAGAZINE >> ARCHITECTRUE
2017_02_27
Samyang Discovery Center
         

Samyang Discovery Center

 

NIKKEN SEKKEI LTD+JUNGLIM ARCHITECTURE 

The white frames that not only act as eaves but also embed the formative aesthetics, visualise a change within order.

 

The Pangyo Techno Valley is an active industrial complex, hosting some of the leading bio-chemical research institutes. The client is a bio-pharmaceutical company, which own the unrivaled technology for anti-cancer drugs, biodegradable sutures, and vegetable cell cultivation. Their goal for this project is to integrate a number of institutes dispersed over various regions to create a synergy effect. Also, it was important to create a space that allows communicating with the local residents (workers) along with fulfilling office work and research functions. In other words, they meant to create a place of communication, which will bring in a greater degree of synergy.
The lower part of the building is made up with the piloti to open up the ground to the pedestrians, along with opening parts of the site adjacent to the street as a public space. The programmes at the lower part are filled up with facilities that can be used by both employees and local residents to create a community space. The facilities include conference rooms, lounge, a day-care centre for the employees, a multi-purpose auditorium, and a gallery.
Internally, the spaces are focused on communication within the group. Several small-scale conference rooms were placed in the research facilities to permit continuous communication among the team members. Staff lounges were each placed at the northeastern end and southwestern end of the building in
order to provoke communication between researchers. Also, the atrium at the centre of the building allows visual communication throughout the building. The conversations between researchers from different fields are expected to bring about a new interactive effect. written by JUNGLIM ARCHITECTURE

The atrium at the centre of the building allows visual communication among users throughout the building.

 

The lower part of the building is made up with the piloti to open up the ground to the pedestrians.


Architect: NIKKEN SEKKEI LTD (Tadao Kamei) + JUNGLIM ARCHITECTURE (Jinwoo Lim)
Design team: NIKKEN SEKKEI LTD – Ko Isogimi, Mutsuo Kadota, Takuji Hiroshige, Kim Daijung, Kim Eunhee, Shayda Alsharif / JUNGLIM ARCHITECTURE – Yoo Jongwook, Na Hyeyeon, Park Minho, Kim Taegon

Location: 295, Pangyo-ro, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea
Programme: research center, office
Site area: 5,732.9㎡
Building area: 3,106.82㎡
Gross floor area: 44,984.63㎡
Building scope: B6, 9F
Parking: 303
Height: 40.26m
Building to land ratio: 54.19%
Floor area ratio: 335.29%
Structure: RC, SC (for a skylight)
Exterior finishing: THK3 aluminium anodizing panel, THK24 Low-E insulated glass, exposed concrete
Interior finishing: floors – vinyl tile / walls – eco-water paint on plaster board / ceiling – rockwool sound absorption tex
Structural engineer: CROSS STRUCTURAL CONSULTANT Mechanical engineer: DOUL Engineering
Electrical engineer: JUNG WOO Engineering
Construction: Daelim Industrial Co., Ltd.
Landscape design: HAK associates landscape architecture
Design period: Dec. 2012 – Nov. 2015
Construction period: Apr. 2014 – May 2016
Client: Samyang Biopharm, Samyang Corporation
Photographed by Yoon Joonhwan│materials provided by JUNGLIM ARCHITECTURE

 
 
tag.  The Pangyo Techno Valley , research institutes , atrium
       
no.591 (2017.February) 
 
Tag your thoughts about the Article !
 
 
 
+ MORE ARTICLE
Finding Common Values: VOID architects
Four Types of Yeongju Guide Map
Ten Years of Public Architecture Projects: Following the Traces of Yeongju
Aewol Unfolded House
Nonhyeon-dong Housing
Hilton Busan
The Ananti Penthouse Haeundae
The Ananti Cove: Designing Sensory Experience
For What We Walk Overpass: Seoullo7017
POLY HOUSE
PAJU GLAMPING CAFÉ 'HARU'
Architecture Integrated into the Landscape: Samuso Hyojadong
A City as Envisaged by the Car
The Depth of the Ordinary: JMY architects
Changes Sparked by the PyeongChang 2018 Olympic Winter Games
Maeil Innovation Center (MIC)
A Conversation with Memory: Choon Choi
Nam-dong Butterfly House
Hyundai Marine & Fire Insurance HIVISION CENTER
π-ville 99
The Second Headquarters of DAEGU BANK
Edge House II
House of Hwagae
A Portrait of Architectural Design Field as through the Eyes of Young Professionals
Renovation of the Former Official Residence of the Mayor of Seoul
Gahoe-dong Catholic Church
Godeok 119 Safety Center
QUEENMAMA MARKET
Manetti Shrem Museum
THE LAYERS
 
 DAILY NEWS
 E-MAGAZINE
ARCHITECTURE
URBAN
INTERIOR
PEOPLE
ART & DESIGN
BOOK
ACADEMIA
 
best tag.
music, pasadena, prize, bridges, amorepacific, daejeon, indonesia, jakarta, seoul, office, han river, house, korea, lee sang-leem
{Voice Maker}SPACE
CNB Media space Lab. 52-20 Yeonhui-ro, Seodaemun-gu, Seoul, Korea 03781    Tel. 82 2 396 3359 Fax. 82 2 396 7331 E-mail. editorial@spacem.org