SPACE Magazine
 
SPACE Magazine
Google
       
 
+ E-SPACE >> E-MAGAZINE >> ARCHITECTRUE
2017_04_26
PAJU GLAMPING CAFÉ 'HARU'
         

PAJU GLAMPING CAFÉ 'HARU'

B.U.S Architecture

Jihyun Park and Seonghak Cho graduated from Soongsil University and co-founded B.U.S Architecture in 2014. Based on the meaningful imagination that may arise with architecture and space as media, B.U.S ARCHITECTURE pay attention to the setting-up of the various relationships between cities, cultures, and people and continue to work focusing on 'process' rather than on 'construction' of architecture. In this context, B.U.S. refers to our will toward the communication consciousness called BUS, as its spelling indicates, and to 'By Undefined Scale', the very method that we pursue for, that is, 'the undefined scale', or the 'undefined starting point'. Their main projects are Mapo Thumb-up Building, Yangpyeong Osolzip, Undefined Playground and Hyochang-dong First House.

 

The Snow White and the seven dwarfs are camping out!:

PAJU GLAMPING CAFÉ 'HARU'

1. # Human
The building owner is a first-generation Korean camper who accepted the camping culture in his childhood and had many years of experience of running of a camping site in Yeoncheon, Gyeonggi-do. From this experience, he wanted to create a space that reflects his own lifestyle and his attitude toward life; share the culture with other various people through this; and, furthermore, maintain a sustainable life.
I held a series of workshops while proceeding with the project, the first being on the camping site run by the building owner. At the time, we held several meetings to talk about what the camping culture each of us thought should be. Create an experience that every one of us could go beyond vain discussions to emphasize with was the most important starting point of this project.

 

2. #Place
The camping cafe 'HARU' is located in a little forest before the building owner' house, where he was born, grew up, and played, making the playground of the trees. The trees of his height stretching out through the crevices of the neglected hill were the assets to this forest and an important string of memory that the land should keep at the same time. Now that some developers had come and gone to the hill and callously cast the words of 'reshuffling', the task given to us was to solve the question 'How should we harmonize this forest with the architecture?'

Cafe building section

 

3. #Workshop 'Forest, Trees, and Land'
The most harassing and difficult part of initiating the design was a construction in nature. Natural trees that defied any attempt to take their measure were distributed throughout the land, and these trees were the product of those long-term memories and traces that attested to the value of the land. So, we held a workshop 'Forest, Trees, and Land' with the building owner. While walking through the forest, we were able to sort out the trees we had to give up for dead and those we had to keep intact for any sake and set up the scale of the building among the trees. In this way, the trees never ceased to follow us from the beginning of the workshop to the end of the construction. They were not only the most important things on this land but also the biggest obstacle to the construction.

4. #The Snow White and the seven dwarfs are camping out!
Seven small wooden glamping modules and one concrete building in which to run a café: The surrounding area was full of mushroomed factories due to the sprawling development of Paju and, some sandwich-panel factories were scattered around the land. To create a "whole rest in the forest', we decided to build a little village against the backdrop of this little forest. A forest existing and then a building seeping into it, rather than trees planted after a building built- that may be the most natural way of the construction. Pruning some trees and wandering in the forest, we felt as if we were elves. Had we not been elves, the developers must have turned this land into a horrible thing covered with asphalt. We thought ourselves to be the elves, the protectors of the forest, and the building owner the lord of this land. In this way, we planned on the Snow White's castle and the seven Dwarfs' little village. As you enter the Dwarfs' forest (the glamping site) along the natural slope of the land that is getting gradually farther away from the roadside, this little village, beginning with the Snow White's castle (the cafe), transforms itself into a space only of the forest completely cut off from the surrounding pollution.

 

Glamping module section


 

Architect: B.U.S Architecture (Jihyun Park, Seonghak Cho, Byungyup Lee)
Design team: Location: 393-30, Yeondasan-dong, Paju-si, Gyeonggi-do, Korea
Programme: neighborhood living facility (café, restaurant)
Site area: 1,647㎡
Building area: 307.08㎡
Gross floor area: 376.98㎡
Building scope: cafe - 2F, gramping unit - 1F
Parking: 4
Height: cafe -7.8m, gramping unit - 3.5m
Building to land ratio: 18.64%
Floor area ratio: 22.89%
Structure: cafe - 2F, gramping unit - 1F
Exterior finishing: café - brick, glamping - apitong, red cedar
Interior finishing: painting, concrete, tile, douglas
Structural engineer: power structure
Mechanical and electrical engineer: keuk-dong electronic
Construction: Jeta Associates
Design period: Jan. - May 2015
Construction period: Mar. - Sep. 2016

materials provided by B.U.S Architecture  | photographed by Ro Kyung

 
 
tag.  GLAMPING , accommodation , Paju
       
 
Tag your thoughts about the Article !
 
 
 
+ MORE ARTICLE
Chilbo Culture Center for Youth
Bojeong-dong Kyuwoozoo
Letters from the Past (5)_Seo Hyun
Letters from the Past (4)_ Park Kilyong
Letters from the Past (3)_ Yim Changbok
Letters from the Past (2)_Yoon Seungjoong
Letters from the Past (1)_Ahn Youngbae
Letters from the Past
Rainbowhouse for children
Rainbow Building
House in White
Pergola of The Club at NINE BRIDGES
Oil Tank Culture Park
PLACE 1
Mellower Seongsu Flagship-store
Finding Common Values: VOID architects
Four Types of Yeongju Guide Map
Ten Years of Public Architecture Projects: Following the Traces of Yeongju
Aewol Unfolded House
Nonhyeon-dong Housing
Hilton Busan
The Ananti Penthouse Haeundae
The Ananti Cove: Designing Sensory Experience
For What We Walk Overpass: Seoullo7017
POLY HOUSE
Architecture Integrated into the Landscape: Samuso Hyojadong
A City as Envisaged by the Car
The Depth of the Ordinary: JMY architects
Changes Sparked by the PyeongChang 2018 Olympic Winter Games
Maeil Innovation Center (MIC)
 
 DAILY NEWS
 E-MAGAZINE
ARCHITECTURE
URBAN
INTERIOR
PEOPLE
ART & DESIGN
BOOK
ACADEMIA
 
best tag.
music, pasadena, prize, bridges, amorepacific, daejeon, indonesia, jakarta, seoul, office, han river, house, korea, lee sang-leem
{Voice Maker}SPACE
CNB Media space Lab. 52-20 Yeonhui-ro, Seodaemun-gu, Seoul, Korea 03781    Tel. 82 2 396 3359 Fax. 82 2 396 7331 E-mail. editorial@spacem.org