SPACE Magazine
 
SPACE Magazine
Google
       
 
+ E-SPACE >> E-MAGAZINE >> ARCHITECTRUE
2017_06_26
POLY HOUSE
         

POLY HOUSE

Farming Architecture

Choi Jangwon received his master's degree in architecture from Columbia University(GSAPP) after graduating from Chung-ang University. His proposal for National Museum of Modern and Contemporary Art in Korea was selected as the winner of 'Young Architect Program' by Museum of Modern Art in New York in 2014, followed by receiving 'Young Artist Award' from the Ministry of Culture, Sports and Tourism in Korea and 'Kim Soo Keun Prize Preview Award' in 2015. He is currently an adjunct professor at Chung-ang University and a principle architect of Farming Architecture that he founded in 2013.

Poly House was built for a couple with elementary school-age children. Like all families today, they spend a considerable amount of their time away from home, at school or at work. Nonetheless, their living space forms a stage where everyday life patterns are repeated, and this everyday life is an inseparable, organic whole. When designing a dwelling, sharing time and space and respecting privacy are contradictory yet essential rules. Within this, we always seek new stories and look forward to small pleasures and deviations as if they were events in themselves.

Poly house poses the question of how a fixed architectural structure can respond to the patterns and desires of the occupants' constantly changing lives, and suggests an answer. It is also a process that shows a new interpretation of the functions and aesthetics of the ideal home.
Poly house has indeterminate “gaps” between personal and family space. These gaps are margins between individuals and between spaces, and are possibilities that connect living space and the lives of occupants.

The complex conditions of the site, including the position of the entryway, the sloping land with a maximum height difference of six meters and the building coverage ratio of just 20%, provided clues for finding the optimum design. Half of the entire building is buried in the ground, while the other half reveals itself above the surface of the yard. Poly house makes active use of ambivalent spaces where interior meets exterior or where such boundaries are inverted. This raises the contact surfaces inside the house and minimizes visual severance between the inside and the outside. In contrast to the simplicity of the form visible from the outside, the irregular elements on the inside create diverse views. Gaps and ambivalent spaces allow users to experience not a flat living environment but an intimate living space.

Gaps and margins are more than spaces of experience through which sight lines and wind can pass; they signify psychological distance between members of the family. The entire mass can broadly be divided into service space, family space and personal space. The lives of the occupants and the relationships between family members permeate these individual spaces as they are. The living room, kitchen, utility room, bathroom and inner courtyard are placed in the family space, while the linear core is a circulatory, open space in the form of a corridor. Use is made of the minimized boundaries between the kitchen, dining room and living room, where spatial hierarchy changes flexibly according to need.
In the upper mass, consisting of private space, the parents' bedroom and children's area are placed independently of each other, ensuring mutual privacy. Intermediate spaces such as free-standing walls and decking between these spaces maintains psychological privacy. Decking and sunken spaces inserted in here and there sever the space; thus created, these gaps and in-between spaces offer various uses and views. The pocket spaces on the left and right sides of the building and the small courtyard in the center of the living room put the lower floors in direct contact with the earth, adding ventilation and lighting that could otherwise have been inadequate. The outer stairs at the front and the spiral staircase in the back yard provide three-dimensional links between the building, the site and the rooftop space.

From the outside, Poly house is a solid, square mass, but on the inside it consists of thin layers. Its various elevations, openings and lines of circulation are like a sponge. Light and air flow unimpeded, while the porous architecture, with flexible boundaries, offers a new alternative to monotonous apartments and other living spaces. The surrounding environment and lives are projected into the space, so that the house will accumulate neat layers of people and scenery like a frame.

 

 

 

 

 


Architect: Farming Architecture (Choi Jangwon)
Design team: Ahn Sunghyun, Hong Yeongyung
Location: Gogi-dong, Suji-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Korea
Programme: private house
Site area: 354㎡
Building area: 69.39㎡
Gross floor area: 252.56㎡
Building scope: B2, 1F
Parking: 2
Height: 5.45m
Building to land ratio: 19.6%
Floor area ratio: 19.6%
Structure: reinforced concrete, steel frame
Exterior finishing: exposed concrete, face brick
Interior finishing: water paint, hardwood floor, porcelain tile
Structural engineer: HI Structural Engineers
Mechanical and electrical engineer: I-ECOENG
Construction: The Barn construction co.
Design period: Jun. 2015 - Mar. 2016
Construction period: Apr. 2016 - Dec. 2016
Construction budget:
Client: Park Chuyeon, Lee Yeonju

photographed by Roh Kyung│materials provided by Farming Architecture

 
 
tag.  Farming Architecture , Korean House , Choi Jangwon
       
no.596 (2017.July) 
 
Tag your thoughts about the Article !
 
 
 
+ MORE ARTICLE
Finding Common Values: VOID architects
Four Types of Yeongju Guide Map
Ten Years of Public Architecture Projects: Following the Traces of Yeongju
Aewol Unfolded House
Nonhyeon-dong Housing
Hilton Busan
The Ananti Penthouse Haeundae
The Ananti Cove: Designing Sensory Experience
For What We Walk Overpass: Seoullo7017
PAJU GLAMPING CAFÉ 'HARU'
Architecture Integrated into the Landscape: Samuso Hyojadong
A City as Envisaged by the Car
The Depth of the Ordinary: JMY architects
Changes Sparked by the PyeongChang 2018 Olympic Winter Games
Maeil Innovation Center (MIC)
A Conversation with Memory: Choon Choi
Samyang Discovery Center
Nam-dong Butterfly House
Hyundai Marine & Fire Insurance HIVISION CENTER
π-ville 99
The Second Headquarters of DAEGU BANK
Edge House II
House of Hwagae
A Portrait of Architectural Design Field as through the Eyes of Young Professionals
Renovation of the Former Official Residence of the Mayor of Seoul
Gahoe-dong Catholic Church
Godeok 119 Safety Center
QUEENMAMA MARKET
Manetti Shrem Museum
THE LAYERS
 
 DAILY NEWS
 E-MAGAZINE
ARCHITECTURE
URBAN
INTERIOR
PEOPLE
ART & DESIGN
BOOK
ACADEMIA
 
best tag.
music, pasadena, prize, bridges, amorepacific, daejeon, indonesia, jakarta, seoul, office, han river, house, korea, lee sang-leem
{Voice Maker}SPACE
CNB Media space Lab. 52-20 Yeonhui-ro, Seodaemun-gu, Seoul, Korea 03781    Tel. 82 2 396 3359 Fax. 82 2 396 7331 E-mail. editorial@spacem.org