SPACE Magazine
 
SPACE Magazine
Google
       
 
+ E-SPACE >> E-MAGAZINE >> ARCHITECTRUE
2017_08_10
Hilton Busan
         

Hilton Busan

 

SKM Architects

 

Busan’s geographical conditions, with excellent accessibility from other areas, was taken into consideration during the design process for the Hilton Busan, combining various functions instead of giving the site a specific identity like a business hotel or tourist resorts. Most of all we endeavored to create an architectural work that would be in harmony with the ever-changing cycles of nature. While we pursue a sense of belonging and unity, in order to reveal that architecture exists as part of nature, we place an emphasis on the mutually complementary relationship in which buildings naturally accept natural energy and also emit energy through nature.
A group of retail shops, known as the Ananti Town and located on the lower floors facing the sea, is comprised of 17 small shops and adopts a village-like atmosphere. While shops in a hotel are often planned side by side on the lower floors, Hilton Busan provides visitors with the experience of walking between shops facing the sea. In addition, the amenities of the Hilton Busan are designed to create individuality for each shop rather than devising a single large shopping space. This may provide different views depending on one’s angle, so that visitors can feel various emotions from the combined sight of the sea and architecture. In addition, various spaces such as the restaurants, water house, banquet hall and chapel lead to the Ananti Penthouse Haeundae, visually and physically mixing well with the beach park in a colourful way.
While most hotels have a lobby and reception area on the ground floor, Hilton Busan’s is on the tenth floor. Visitors can only appreciate the view of the blue, wideopen sea from the upper level. Visitors can experience a much richer sense of space thanks to this dramatic development of space. We wanted to create the impression of looking down upon the sea from a cloud. The design intention was to help visitors cross over from everyday life with ease into unfamiliar world, receptive to a new stimulus from an unexpected spatial development. written by Ken Min Sungjin

 

Indoor swimming pool view. The architect wanted to create an emotional and immediate experience so that visitors are both inspired and cured through this spatial stimulus.

©Yoon Joonhwan
A group of retail shops, known as the Ananti Town and located on the lower floors facing the sea, is comprised of 17 small shops and adopts a village-like atmosphere.

The drop-off zone of Hilton Busan is hiding the ocean view. The architect tried to amplify the spatial impression by inserting some unexpected elements in function and form.

©Yoon Joonhwan
At the wide, low, and firm stereobate spreads to the seashore, various public programmes are organized in harmony with the beach park.


Architect: SKM Architects (Ken Min Sungjin)
Design team: Cho Pyungjae, Han Hyunsoo, Roh Hyungyu, Moon Kyungmin, Kim Kwangil, Ryu Hyunsoo, Kim Jutae, Ahn Seho, Song Jaewook, Kim jungtae, Jang Seokyong, Lee Seungjun, Yoo Seungbum, Lee Chulmin
Architectural supervision: Kim Kwangil, Kim Jutae, Song Jaewook, Yoo Seungbum
Location: 268-32, Gijanghaean-ro, Sirang-ri, Gijang-eup, Gijang-gun, Busan, Korea
Programme: sightseeing & resort facilities
Site area: 32,638.5㎡
Building area: 12,003.13㎡
Gross floor area: 93,981.55㎡
Building scope: B4, 10F
Parking: 450
Height: 44.6m
Building to land ratio: 36.77%
Floor area ratio: 139.47%
Structure: RC
Exterior finishing: stone, stucco, metal
Interior finishing: stone, wood, tile, metal
Structural engineer: MAC ENGineering Co., Ltd.
Mechanical engineer: JUSUNG Mechanical Engineering & Consulting
Electrical engineer: NARA Engineering Consultant
Construction: Ssangyong Engineering & Construction Co., Ltd.
Design period: Mar. 2011 ~ Mar. 2016
Construction period: Mar. 2014 ~ May 2017
Client: Emerson Pacific

 

photographed by Kyungsub Shin(unless otherwise indicated) | materials provided by SKM Architects

 
 
tag.  Hilton , Hilton Busan , Emerson Pacific , Ken Min Sungjin , SKM Architects
       
no.597 (2017.August) 
 
Tag your thoughts about the Article !
 
 
 
+ MORE ARTICLE
Finding Common Values: VOID architects
Four Types of Yeongju Guide Map
Ten Years of Public Architecture Projects: Following the Traces of Yeongju
Aewol Unfolded House
Nonhyeon-dong Housing
The Ananti Penthouse Haeundae
The Ananti Cove: Designing Sensory Experience
For What We Walk Overpass: Seoullo7017
POLY HOUSE
PAJU GLAMPING CAFÉ 'HARU'
Architecture Integrated into the Landscape: Samuso Hyojadong
A City as Envisaged by the Car
The Depth of the Ordinary: JMY architects
Changes Sparked by the PyeongChang 2018 Olympic Winter Games
Maeil Innovation Center (MIC)
A Conversation with Memory: Choon Choi
Samyang Discovery Center
Nam-dong Butterfly House
Hyundai Marine & Fire Insurance HIVISION CENTER
π-ville 99
The Second Headquarters of DAEGU BANK
Edge House II
House of Hwagae
A Portrait of Architectural Design Field as through the Eyes of Young Professionals
Renovation of the Former Official Residence of the Mayor of Seoul
Gahoe-dong Catholic Church
Godeok 119 Safety Center
QUEENMAMA MARKET
Manetti Shrem Museum
THE LAYERS
 
 DAILY NEWS
 E-MAGAZINE
ARCHITECTURE
URBAN
INTERIOR
PEOPLE
ART & DESIGN
BOOK
ACADEMIA
 
best tag.
music, pasadena, prize, bridges, amorepacific, daejeon, indonesia, jakarta, seoul, office, han river, house, korea, lee sang-leem
{Voice Maker}SPACE
CNB Media space Lab. 52-20 Yeonhui-ro, Seodaemun-gu, Seoul, Korea 03781    Tel. 82 2 396 3359 Fax. 82 2 396 7331 E-mail. editorial@spacem.org